dinsdag 6 mei 2008

Amerikaanse peuters aan schandpaal voor ongewenste intimiteiten
De zesjarige Randy Castro heeft wellicht nog niet gehoord van het begrip "ongewenste intimiteiten", maar toch is hij in zijn school in de staat Maryland door het onderwijzend personeel aan de schandpaal genageld als seksuele delinquent omdat hij op de speelplaats een meisje een tik op haar achterwerk heeft gegeven. Meer nog, de school meldde het voorval aan de politie bij wie de jongen nu bekend staat als pleger van ongewenste seksuele intimiteiten.
Hoofd tegen borst
Castro is niet het jongste slachtoffer van een ongemeen harde seksuele moraliteit in de VS. Als gevolg van een nultolerantiebeleid wordt zelfs in peutertuinen gespeurd naar seksueel "afwijkend" gedrag, aldus de gezaghebbende krant Washington Post. Probleem voor mensen die ooit Freud hebben gelezen: elk kind is volgens de Weense psychiater polymorf pervers.
Zo is in de staat Texas een vierjarige jongen tijdelijk geschorst uit de peutertuin omdat hij een kinderverzorgster had omarmd en zijn hoofdje tegen haar borst had gedrukt. De vrouw voelde zich door de dreumes "seksueel aangerand".
In Ohio haalde een zesjarige jongen de krantenkoppen. Hij zat nog in bad toen hij de schoolbus eraan hoorde komen. Hij rende - nog naakt - naar buiten om de buschauffeur te vragen even te wachten. De knaap werd vervolgens een tijd van school verbannen omdat het in de VS zelfs kinderen verboden is naakt in het openbaar te verschijnen.
Seksueel delinquent
Ook Randy Castro moest een tijd thuis blijven. Zijn moeder, zelf lerares, was geschokt toen zij door de school over het voorval werd opgebeld en nadat de politie reeds was ingeschakeld. Zij kan niet geloven dat haar zoon, met zijn zes lentes, door de autoriteiten voor zijn hele leven als seksuele delinquent wordt beschouwd. Zij strijdt er nu voor dat de gerechtelijke akte ongedaan wordt gemaakt. Ook de ouders van het meisje dat de tik incasseerde, vinden de reactie overdreven.
Zelf strafbaar
"Ik heb de indruk dat er de laatste tijd veel zo'n gevallen zijn", zei directeur Ronald Stephens van het Nationaal Centrum voor Veiligheid op School in Californië. De cijfers geven hem gelijk. (...)"
Voor het vervolg van dit artikel verwijzen we de lezer naar DeMorgen Online (o6/05/08).
Bron: De Internationale Pers op DeMorgen Online 06/05/08 15u27

Geen opmerkingen: